Lněný olej - lisovaný za studena
Velmi kvalitní zdroj energie pro psy všech ras !
Lněný olej lisovaný bez předehřevu, nerafinovaný. Zachovává si veškeré nutriční , pachové i chuťové hodnoty. Vysoký podíl tzv. Omega kyselin. Snadno využitelný zdroj energie pro psy i ostatní zvířata.
Kategorie: | Dobroty |
---|
- Obsahuje: Tuky celkem 99 %. Mastné kyseliny: Linolenová kyselina 50 %, Linolová kyselina 16,6 %, Olejová kyselina 20 %, Stearová kyselina 5 %, Palmitová kyselina 7 %, Ostatní mastné kyseliny 0,1 %, Kyselina arachidonová 0,1 %
- Charakteristika: Přírodní, lněný olej, filtrovaný, lisovaný za studena - tzn. že není použito předehřevu semen před vztupem do lisu. Nerafinovaný - není chemicky zbavený svých přirozených pachových a chuťových látek. Olej tak má o mnoho lepší nutriční vlastnosti !
Vynikající zdroj nenasycených mastných kyselin, tzv Omega 3 a 6. Vitamínu E, A, F, aj. Vhodný i jako krmný doplněk i pro další domácí zvířata. Má žluto-zelenkavou barvu, výraznou chuť a jemnou, charakteristickou vůni.
- Možnosti použití: Lněný olej lisovaný za studena je vynikající zdroj energie pro aktivní psy ve výcviku, v zimním období, nebo při rekonvalescenci. Výrazně také zlepšuje kvalitu a lesk srsti.
- Orientační dávkování:
1.) Preventivní přídavek: 5 ml / 10 kg / den - zamíchat dobře do krmiva, nejlépe ve dvou krmných dávkách.
2.) Pro zvýšení energie: 8 - 10 ml / 10 kg / den - podávat nárazově v zátěžový den, nejlépe ve dvou krmných dávkách.
- Skladování a spotřeba: Lněný olej je citlivý na ultrafialové záření - přímé sluneční světlo, a dlouhodobě ( měsíce ) na vyšší teploty ( přes cca 24 °C ). Proto jej uchovávejte v tmavých lahvích nebo v šeru, ideálně do 15 °C, nebo max. při pokojové teplotě. Krátkodobé zahřátí, např. při přepravě autem v létě, mu však nijak nevadí, stejně tak pokud vám zmrzne a vysráží se - nechte jej při pokojové teplotě zahřát, opět bude čirý.
Skladovaný v optimálních podmínkách spotřebujte max. do 10 měsíců. Pro zachování max. nutriční hodnoty nejlépe do 6 měsíců.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář